Matthijs Mali

ux architect, activator, pragmatic.

I love well designed products

← back to writings

Nieuws over mijn stage in Zuid-Afrika

in: Travel - 01 February 2010

Poeh, dat was me even schrikken afgelopen vrijdag. Na een gezellig feestje met de familie en vrienden op bezoek (nog bedankt allen voor de cadeaus, daar ga ik me prima mee vermaken!), besloot ik nog maar even mijn emailbox te bekijken. Tenslotte wist ik nog niet heel veel over mijn stage en ik was wel benieuwd of er nog nieuwtjes waren. Ik sla mn laptop open en start mn browser op en open mijn mail… Het eerste wat mijn oog ziet is de volgende titel: “BELANGRIJK Zuid-Afrika” met een alarmerend rood uitroeptekentje ervoor. Snel open ik het bericht en begin te lezen. De moed zakt me al gauw in de schoenen als ik uit de mail begrijp dat mijn stage in Johannesburg niet door zal gaan. De regering heeft het project waaraan ik zou gaan werken opgeschort! Wat krijgen we nou… Heb ik alle voorbereidingen voor niets gedaan? Heb ik al die tijd toegeleefd naar een moment wat nooit zou komen? Ik probeer mijzelf ertoe te dwingen de mail verder te lezen. Er blijkt een alternatief project te zijn gevonden in Kaapstad, wat een opluchting. Zelfs de vergoedingen zijn nog deels intact, de portemonnee hoeft dus niet helemaal leeggeschud te worden.

Als alles meezit, dan zal ik gaan werken aan Project Score. Een internationale non-profit organisatie die zich bezighoudt met gemeenschapsontwikkeling door sport en recreatie. Wel even heel iets anders als het technische project dat mij eerder werd voorgeschoteld… Dus het is nog even afwachten in hoeverre ik hier een Human Technology aandeel in kan vinden. Maargoed, beter iets dan helemaal niets natuurlijk.

Dat was allemaal afgelopen vrijdag, die nacht heb ik amper kunnen slapen. Het doet toch wel wat met je als je een week voor vertrek naar een ander continent, plots hoort dat de geplande activiteiten niet door kunnen gaan. Daar sta je dan met een retour-ticket naar Johannesburg, zonder huisvesting, zonder stage… Enkel de vlucht was door mijzelf geboekt…

Inmiddels is het alweer maandagavond laat en begin ik langzaam te beseffen dat dat project waarschijnlijk helemaal zo gek nog niet is. Vandaag hebben we om half 11 een gesprek gehad op school met iedereen die mee zou gaan en even kort een plan de campagne besproken. We horen vandaag of morgen meer over de inhoudelijke kant van de stage, zodat we een iets beter beeld kunnen gaan vormen van wat er te doen valt. Morgen hebben we ook weer afgesproken met de hele groep studenten die meegaan, dus dan weet ik hopelijk meer en kan ik jullie dit ook meedelen.

Maar nog even positief, wat is er uiteindelijk nou mis met Kaapstad?

- matthijsmali.nl